Utilizare BizProject Status

Notiuni de baza
BizProject Status pune un meniu „Projects” in interfata ta WordPress admin. Odata instalat, poti crea proiecte individuale prin navigare in meniul „Projects” si selectare „Add Project”.

Fiecare proiect are propria pagina, care poate fi vazuta prin editarea paginii si selectare „View Project” sau in „All Projects”, view” link sub titlu proiect (mouse over pentru a vedea link).

Poti face cateva setari pentru a ajusta vizualizarea proiectelor tale prin link „Settings” din meniul „Projects”. Poti schimba URL-ul paginii: in loc de /project-name poti scrie orice doresti, de exemplu: /clients/project-name. De asemenea, poti incarca un logo care va fi vizibil pe fiecare pagina a proiectului.

Tipuri de proiecte
BizProject Status suporta tipuri de proiecte, care sunt de fapt categorii pentru proiectele tale. Acest lucru te ajuta sa-ti administrezi proiectele, filtrand listele de proiecte dupa tip. De asemenea, te ajuta sa creezi o listare customizata a proiectelor in front end, folosind project-list shortcode.

Auto-calculari
BizProject Status poate calcula automat progresul proiectului si al fazelor proiectului prin 3 metode. Se pot seta din butonul „Settings” al fiecarei faze, in fiecare proiect individual.

bizproject status utilizare

Auto-calculare egala
Poti alege ca BizProject Status sa-ti calculeze automat progresul total al proiectului, in functie de terminarea tuturor fazelor proiectului. Aceasta metoda presupune ca toate fazele sa fie aproximativ egale ca timp si efort. De asemenea, poti alege sa ti se calculeze progresul fiecarei faze prin adaugarea task completion.

Calcul pe ore
Daca iti calculezi progresul in ore (sau zile), poti indica numarul de ore pentru fiecare faza in parte. Acest lucru va informa BizProject Status cat de lunga este o faza comparativ cu alta. Astfel, pe masura ce iti termini sarcinile, iti va indica progresul cu acuratete sporita.

autocalculare ore bizproject

Auto-calculare importanta faze (Weighting)
Poti alege sa ajustezi cat contibuie fiecare faza la progresul total al proiectului. De exemplu, daca un proiect are 2 faze, Faza A si Faza B, Faza B poate dura de doua ori mai mult decat Faza A. In acest caz, nu ai vrea ca progresul fazelor sa contribuie in mod egal in realizarea proiectului. Asadar, ajustezi importanta fazelor (Weighting).

Aceasta ajustare se realizeaza prin setarea unei importante mai mici pentru o faza fata de celelalte. Daca Faza A dureaza de doua ori mai putin decat Faza B, vei ajusta importanta Fazei A la 50% (Weighting). Acest lucru inseamna ca Faza A va contribui cu 50% mai putin in realizarea programului decat Faza B. Daca ajustezi importanta Fazei A la 25%, inseamna pentru Faza A depui un sfert din efortul pe care il depui pentru Faza B.

Ajustarea importantei (Weighting) este o aproximare, nu o cifra exacta. Vom mai ajusta aceasta functionalitate pe viitor.