Invata din intelepciunea lui Dalai Lama

Privind atent lumea din jurul tau, poti gasi multe citate inspirationale unde nici nu te astepti. Si mai mult de atat, cele mai bune se pot adapta foarte usor la viata noastra de zi cu zi si la situatiile curente prin care trecem, indiferent de persoana sau de ocupatie.

De exemplu, Dalai Lama: mi se pare un om simplu, dar intelept, care ne poate invata foarte multe lucruri bune si folositoare. Poate nu a vazut niciodata un plan de proiect sau nu a fost vreodata la vreo sedinta de gen, dar hai sa vedem cum unele dintre vorbele lui Dalai Lama ne pot ajuta in managementul de proiect.

Fericirea nu vine de-a gata, ci din actiunile tale.

Este atat de simplu, incat poate fi folosit in orice domeniu al vietii. Uneori te gandesti ca daca ai locul de munca pe care l-ai visat dintotdeauna, vei fi implinit(-a) in viata. Totusi, ar trebui sa invatam ca fericirea are mai multe nivele si se cladeste caramida cu caramida, doar de noi, prin propriile actiuni.

Cunoaste bine regulile, pentru a le incalca eficient.

De exemplu, daca joci un joc, trebuie mai intai sa-i inveti foarte bine regulile, abia apoi poti sa inventezi propriile reguli, scheme, scurtaturi, trucuri etc. Acest lucru se aplica la fel de bine si in lumea proiectelor. Doar dupa ce intelegi pe deplin si accepti felul in care trebuie realizate sarcinile de lucru, abia apoi poti sa incalci regulile si sa iti pui amprenta personala.

Gasesc speranta in cele mai negre zile si inspiratie in cele albe. Nu judec universul.

Stiu ca este foarte greu sa ai o atitudine pozitiva in zilele negre ale unui proiect, dar nu renunta. Unele zile de lucru vor fi usoare si placute, altele vor fi dure. Secretul consta in felul in care treci peste cele grele si cum te bucuri de cele bune.

Daca uneori nu-ti iese, poate ca e mai bine asa.

Uneori lucrurile nu merg cum ti-ai dori. De multe ori trebuie sa te descurci cu ce ai. Dar cateodata poate e mai bine ca nu merg lucrurile asa cum vrei din prima: iti schimbi strategia sau te razgandesti si o apuci pe un alt drum care te poate duce la rezultate si lucruri si mai bune. Poate iti dai seama mai tarziu ca a fost spre binele tau.

Poti crea o impresie buna spunand ceva, dar uneori poti crea o impresie si mai buna tacand.

Cred ca este o povata foarte inteleapta pentru managerii de proiect. Nu trebuie sa vorbesti tot timpul pentru a arata ca ai control asupra unei sedinte sau a proiectului in general. De multe ori este mai bine sa taci si sa asculti. Pe langa faptul ca afli parerea celorlalti, vei observa ca faci o impresie foarte buna fara prea multe vorbe.

Fii om bun. E mereu posibil.

Acest citat al lui Dalai Lama este pur si simplu clar si la obiect. Ni se aplica tuturor si nu este atat de greu de pus in practica. Gandeste-te cat s-ar imbunatati lumea din jur in general, dar si lumea proiectelor, daca toti am fi niste oameni mai buni. A fi om bun in rolul de manager de proiect insemna sa te porti frumos cu cei din jurul tau, din echipa ta. De asemenea, gandeste-te si la ce asteapta ei de la tine si de la munca pe care o faci. Cu aceste lucruri in minte, cu siguranta vei fi un manager de proiect mai bun.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *